International Business: The Role of Culture

 International Organization: The Position of Traditions Essay

International Business, 7e (Griffin/Pustay)

Chapter some The Role of Lifestyle

1) Which in turn term refers to the collection of values, beliefs, behaviors, persuits, and thinking that distinguish one society from one other? A) record

B) tradition

C) national politics

D) best practice rules

Answer: N

Diff: 1

Skill: Concept

Objective: you

2) In which country is usually nepotism highly valued?

A) the usa

B) England

C) Portugal

D) Cina

Answer: M

Diff: 2

Skill: Idea

Objective: 2

3) Which in turn virtue of your job prospect would not likely be perceived as valuable by a Japanese company? A) oneness

B) devotion

C) individuality

D) personal responsibility

Response: C

Difference: 2

AACSB: Multicultural and diversity understanding

Skill: Application

Goal: 2

Learning Outcome: Describe how variations in culture impact the international organization environment

4) From what source perform cultural alterations usually arise?

A) inside forces

B) external makes

C) strong points

D) weak points

Answer: M

Diff: two

Skill: Principle

Objective: 2

5) Which in turn of the following is not a single one of the basic elements of culture? A) social composition

B) dialect

C) faith

D) buildings

Answer: Deb

Diff: two

Skill: Strategy

Objective: two

6) Cultural structure is most beneficial defined as the ________.

A) means by which a society's members exchange their views B) thinking of MNEs towards business social responsibility on a global scale C) overall construction that establishes the tasks of individuals in a society D) behavior of and chances available to MNCs operating in a given society Response: C

Difference: 2

Skill: Concept

Goal: 2

7) Which of the following is definitely not a element of social framework? A) individual roles

B) stratification of society

C) individual flexibility within society

D) social dress codes within areas

Answer: G

Diff: two

Skill: Principle

Objective: two

8) Which usually form of family is most emphasized in the United States? A) nuclear

B) extended

C) blended

D) ancestral

Solution: A

Difference: 2

Skill: Concept

Aim: 2

9) Which form of family is most emphasized in Somalia?

A) nuclear

B) extended

C) blended

D) ancestral

Solution: D

Difference: 3

Skill: Concept

Objective: 2

10) Businesses in ________ decrease nepotism whilst in ________ family ties are crucial to guarantee the growth of an organization. A) the U. S.; China

B) China; Germany

C) Saudi Arabia; the United Kingdom

D) France; the usa

Answer: A

Diff: two

AACSB: Multicultural and diversity understanding

Skill: Strategy

Objective: a couple of

Learning End result: Explain how differences in traditions affect the worldwide business environment

11) Which usually country listed below is a group-focused society?

A) Japan

B) Germany

C) Ireland

D) Canada

Solution: A

Difference: 1

Skill: Concept

Aim: 2

12) In which with the following countries is sociable mobility probably be highest? A) the United States

B) India

C) the United Kingdom

D) Hong Kong

Answer: A

Difference: 2

Skill: Concept

Objective: 2

13) Social stratification refers to just how people in a society will be ________. A) sorted pertaining to housing

B) identified simply by families

C) paid for employment

D) categorized by features

Answer: G

Diff: a couple of

Skill: Concept

Objective: 2

14) ________ is the capacity of individuals to go from one assise of world to another. A) Social stratification

B) Cultural mobility

C) Socialization

D) Hierarchical composition

Answer: W

Diff: one particular

Skill: Concept

Objective: two

15) The ________ the society, the more possible it can be for individuals to maneuver from one stratum to another. A) less stratified

B) even more stratified

C) more populated

D) fewer populated

Solution: A

Diff: 2

Skill: Concept

Aim: 2

16) Which country listed below is definitely not considered socially mobile? A) U. S.

B) India

C) Canada

D) Singapore

Response: B

Difference: 2

Skill: Concept

Aim: 2

17) Cultural behaviour toward sociable mobility are LEAST likely to affect a major international...


Related

Differences In The Hemoglobin Of Humans Dissertation

Variations in the hemoglobin of humans, horses, and gorillas Goal: The purpose of this kind of lab was to find right after in hemoglobin of gorillas…...

Let’s Make a Difference People! Essay

" A few Make a Difference Persons! ” Toulmin Examination (TA) The article " Impression of Community” is authored by Dr . The author Grossman, a…...

Dare being Different Essay

DARE BEING DIFFERENT If you would like to acquire what everybody is getting, perform what many people are doing. To my mentor, to my personal fellow classmates, friends, ladies and…...

The Ideal Director Essay

The Ideal President We as humans are likely to look for a innovator to guide us. This leader has been present since the origins of time in the…...

Bond Concern Essay

Bond Issue The city of Salina, Kansas has been up against a tough decision. There are two high educational institutions in Salina. There is a university located southern…...

Parthenon Composition

Athena by Jerr Stowe Period 2 The god as the topic of discussion in this record is Athena. Athena was an important part of the Olympic…...

Milan Kundera’s The Unbearable Lightness of Being: Lightness or Heaviness Essay

п»їBrittany Stuberfield Professor Woehler Enc 1102 Nov 5, 2014 The Unbearable Lightness of Being The Unbearable Lightness of Being opens using a philosophical…...

science and indigenous knowledge Essay

" Scientific research: a human body of knowledge based on facts led by systematic experimentation, and analysis, plus the formulation of general principles” (Geddes and Grosset, 2007) vs .…...

Sample Approach Maps Dissertation

Sample Strategy Roadmaps Best Practice Strategy Maps Software Company Strategy Map Financial Perspective Leader in Strategic Market segments Increased Aktionar Value Mix up Revenue…...

Essay around the Merge: Tmobile and Metropcs

The Blend: T-Mobile & Metro COMPUTERS Two of the largest low-cost cellular providers, T-Mobile and Community PCS, happen to be preparing to combine into one solitary entity. The resulting…...